Meteen naar de inhoud

Vergelijkingssite Energie

zakelijk energie contract

De energievergelijker berekent de beste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste overeenkomst aanbieden. De prijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de jaarkosten herleiden en de kosten per kWh licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld overhouden
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder meer beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de beste beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe aanbieder heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier het contract bij de vorige leverancier op en ben je officieel overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude contract wél zelf beëindigen.

Leveranciers vergelijken

Op onze website kun je contracten van alle energiemaatschappijen vergelijken. Wij geven je een totaal overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waarmee we vaak betere tarieven kunnen bieden. Ook de energieverzekeringsmaatschappijen waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Wat ga ik uitsparen bij de meest voordelige energieleverancier?

Welke energieleverancier de meest goedkope energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke geval af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstkorting heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigheid van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk twaalf maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Ieder jaar overstappen naar de meest voordelige energieleverancier

Stel u zit al jaren bij dezelfde energieleverancier, dan bent u dus al tien keer of minstens 5 keer de voordeligste energie aanbieding misgelopen. volledig niet nodig want verandering van spijs doet eten, en veranderen naar de goedkoopste energiemaatschappij doet geld besparen. Geld geld overhouden op uw per slot van rekening al dure energiekosten dus. Het energieverbruik is belangrijk bij het maken van een goede energievergelijking. Op die wijze kun je tot op de cent nauwkeurig berekenen hoeveel u kwijt bent. Zorg dus eerst dat u uw exacte verbruik weet. Zonder de juiste gegevens maakt de energievergelijker een schatting van de energieprijzen. En op die wijze weet u niet hoeveel u nu echt moet betalen. gas en stroom bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven veranderen ontzettend per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de kosten. Jarenlang bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de goedkoopste energieleverancier te vinden? En dat u daardoor veel geld kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is tevens nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

  • Kost bijna geen tijd.
  • Overstappen is efficiënt en u bespaart eenvoudig.
  • Het gewin is al snel enkele honderden euro’s

Gas en stroom vergelijken loont! tevens u kunt honderden euro’s op jaarbasis uitsparen op uw energiekosten. U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw overeenkomst voor 2 of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u verzekerd tegen stijgende prijzen. Echter, energieaanbieders bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe klanten. Daar kunt u geld aan verdienen door ieder jaar over te stappen. Vergelijk dus voor de duur van het abonnement om is opnieuw uw energiekosten op hier en profiteer van veel voordeel.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de tarieven voor energie per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens rekening houden met de vaste lasten die de leveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u op deze website snel de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De netwerkkosten en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in maandpremie uitmaken. Bekijk om die reden immer wat de meridiane premie per maand is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven goedkoper uit bent.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een inzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak meteen een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen in de regel een, 3 of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig ook overeenkomsten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Bekijk tevens wat overige consumenten over een gas- en stroomleverancier denken! Op hier kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij vergelijkingssite energie.