Meteen naar de inhoud

Vergelijk Energieprijzen

Stroom Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het juiste contract weergeven. De kosten voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar berekenen en de lasten per kilowattuur licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest goedkope energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de goedkopere beoordeling.

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je daardoor honderden euro’s per 12 maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op je energiekosten? Zomaar klaar, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de goedkopere deals op basis van je verbruik en wensen.

Leveranciers vergelijken

Hier kun je contracten van alle energieaanbieders vergelijken. Wij geven je een totaal overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we vaak betere prijzen kunnen bieden. Tevens de energieverzekeraars waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De goedkoopste energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energieleveranciers proberen online op energievergelijkers als goedkoopste energieleverancier in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energiebedrijven concurreren voornamelijk op prijs. De meeste mensen kiezen namelijk de meest goedkope energieleverancier. De energiemaatschappij die als meest goedkope in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme aanbieding heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool vinden op de website van energieaanbieder. Na het aan gaan van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige stand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier ontzettend verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s goedkoper worden. De tarieven voor gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen ontzettend per leverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het belangrijk om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Door het vergelijken van gas en licht, tevens wel gas en stroom, kunt u snel maandelijks veel geld geld overhouden. Via hier kunt u energieaanbieders vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, klasse en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele seconden de voordeligste leverancier. Hierdoor bespaart u eenvoudig honderden euro’s op uw energierekening. Probeer het tevens en vergelijk eenvoudig tot wel vier energiecontracten op basis van welkomstkorting en, tarieven en andere eigenschappen.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is eenvoudig gedaan.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Gas en stroom vergelijken levert geld op! ook u kunt honderden euro’s op jaarbasis geld besparen op uw gas- en lichtksoten. U kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om uw overeenkomst voor twee of 3 jaar vast te laten zetten, dan bent u beschermd tegen nieuwe prijzen. Maar, energieleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen aan voor nieuwe consumenten. Daar kunt u van profiteren door elke 12 maanden een andere aanbieder te kiezen. Vergelijk dus elke 12 maanden opnieuw uw kosten aan energie op onze website en profiteer van veel voordeel.

Wat zijn normale energietarieven?

Nederlandse gezinnen betaalden het afgelopen jaar gemiddeld €0,65 per m3 gas en €0,23 per kWh stroom. Ondanks dat elektriciteit onder andere maar €0,07 per kWh kost ligt de prijs flink hoger, dit kan komen door drie,5 cent btw en maar liefst 12 cent belasting op energie. In werkelijkheid bestaat een groot deel van uw rekening voor energie uit belasting op energie en btw! Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 1.525 kubieke meter gas en 3.340 kWh stroom wat plusminus neerkomt op een kostenplaatje van €147,00 per 30 dagen. Leveranciers mogen zelfstandig hun prijzen bepalen maar zijn wel gebonden aan een maximum tarief. De maximale kosten voor gas en licht worden bepaald door de ACM. Kent u uw precieze gebruik? Dan kunt u met onze energievergelijker snel het meest voordelige energiecontract afsluiten. Door het invoeren van uw gegevens kan de vergelijker de beste keuze zoeken. Zoals bij vergelijk energieprijzen.