Meteen naar de inhoud

Goedkoopste Energieleverancier

gaslicht zakelijk

De energievergelijker berekent de goedkoopste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het goedkoopste overeenkomst vaststellen. De premie voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw geschatte kosten per jaar en prijzen per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de gaskosten, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar berekenen en de lasten per kWh elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van acties

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op onder meer beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de slimste beoordeling.

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per twaalf maanden betaalt. We raden je aan om met name naar eenjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere prijzen én een aantrekkelijke welkomstbonus kunt profiteren.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuele welkomstbonus kwijt. Als je een deel van de welkomstbonus al bekomen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je overstappen. Het nieuwe energieovereenkomst gaat dan in op het moment dat je huidige overeenkomst afloopt.

Welke energiemaatschappij heeft de goedkoopste energie aanbiedingen

Er zijn heel veel energiebedrijven op de Nederlandse energiemarkt dus grote kans dat u op meer dan een goedkope energie aanbiedingen zult stuiten. Met energie vergelijken zult u ondervinden hoeveel energieaanbieders er zijn. Als u nu een x bedrag betaalt voor uw energie en gas dan ziet u in de energievergelijking wie er allemaal voordeliger zijn dan uw huidige energiebedrijf. Reden te meer om te starten met een nieuwe energievergelijking gebaseerd op uw situatie.

Dubbelcheck de energieprijzen met onze vergelijking

Dubbelcheck te allen tijde de energieprijzen met onze energievergelijking zodat u zeker weet ook echt de goedkoopste prijzen krijgt. Met de meest voordelige energieprijzen kunt u tot wel €600 per jaar geld besparen. En deze hoge besparing geldt dan met name voor de slapende consumenten. Dat zijn zij die nooit eerder een energievergelijking hebben gedaan. Ze zijn al jaren bij de oude vertrouwde leverancier en betalen dus nog een oud tarief die niet meer actueel is. De energieprijzen veranderen steeds. 2 maal per kalenderjaar kondigen de energieleveranciers dan ook nieuwe tarieven aan. gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen ontzettend per leverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de kosten. Lange tijd bij dezelfde leverancier blijven is niet voordelig, daardoor is het interessant om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kosten voor gas en licht per leveranciers flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste tarieven die de energiemaatschappijen in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van hier snel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiemaatschappijen kunt u onder meer kijken naar de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en kosten voor vastrecht kunnen verschillen per energieleverancier, deze extra onkosten kunnen flink in maandprijs schelen. Controleer om die reden zo vaak mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden gebruiken veel leverancier van gas en licht kortingsacties om consumenten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een zonder kosten tablet, een lager tarief of een ander presentje!
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen normaal gesproken 1, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens aanbiedingen voor twee of vier 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Check tevens wat overige consumenten over een leverancier vertellen! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij goedkoopste energieleverancier.