Meteen naar de inhoud
Energie Gas Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de voordeligste kostprijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het voordeligste contract vaststellen. De kostprijs voor elektriciteit wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest goedkope energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken en overstappen kan ogenblikkelijk op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, indien dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt immer 2 weken wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je doorsnee aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier en betaal je daardoor honderden euro’s per 12 maanden te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt geld overhouden op jouw energiekosten? Niet moeilijk, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het meest goedkope energieovereenkomst altijd bovenaan te staan. Welk contract dit is, hangt af van je energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En allicht van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de voordeligste energiedeal is.

Geld overhouden op de energierekening. Voor veel consumenten omvat deze zin al hun goede voornemens voor het nieuwe 12 maanden. Energiebewust leven is nog nooit zo cruciaal geweest. Daarnaast wordt het leven tevens continu duurder, waardoor we dolgraag willen geld besparen op de maandelijkse lasten. Dat is niet immer even simpel. Een nieuwe weg inslaan blijkt meestal een enorme struikelblok voor de meeste consumenten te zijn. Plotseling veel minder energie verbruiken is in de regel niet mogelijk. klanten vervallen immers in hun oude gewoontes. Het is veel beter om je simpele energiebesparende tips eigen te maken. Je hoeft niet in de kou te zitten of met de hand te wassen. Energie besparen hoeft niet vervelend te zijn. Sterker nog: het is zelfs heel gemakkelijk, zeker als je er een gewoonte van maakt. Je kunt tevens geld besparen door over te stappen van energieleverancier. Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten gedurende een lange periode bij dezelfde leverancier blijven. Dan ben je echter een dief van je eigen portemonnee. Overstappen loont. Hiermee kun je zelfs honderden euro’s per 12 maanden besparen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe moet ik energie vergelijken?

De meest goedkope energieleverancier kiezen

De meest goedkope energieleverancier staat altijd bovenaan, u kan desgewenst ook de prijzen op andere vergelijkingssites raadplegen. Zo weet u zeker dat u de voordeligste energiemaatschappij zal vinden. U kunt verscheidene goedkope energieaanbieders voorbij zien komen op het scherm. De een biedt een cashback energie van bijvoorbeeld 120 euro maar de ander kan weer €250 bieden. Dat is het leuke van energie vergelijken u ziet subiet de besparing op het scherm.uitgaven aan gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De tarieven voor energie schelen flink per leverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde leverancier klant blijven is niet voordelig, daarom is het important om met regelmaat uw kosten te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u simpel de kosten van meer dan 15 leveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de tarieven voor energie per verzekeraars van gaslicht flink verschillen, daarnaast moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de verzekeraars van gaslicht in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is wel eens een mogelijkheid dat een contract bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website zelfstandig de all-in prijzen berekenen en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de kosten voor gas per m3. Het is tevens interessant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een zicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak ogenblikkelijk een energievergelijking.
  3. De overkomstduur – Energiecontracten lopen in de regel een, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook overeenkomsten voor twee of 4 12 maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Check ook wat anderen over een energieleverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij goedkoop gas.