Meteen naar de inhoud

Gas Licht Vergelijkers

gaslicht zakelijk

De energievergelijker berekent de laagste prijs voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste contract vaststellen. De prijs voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden samengesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u precies de de onkosten op jaarbasis terugvinden en de lasten per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest goedkope energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s geld besparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar ook op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, duur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de beste beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe aanbieder heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder de overeenkomst bij de oude leverancier op en ben je definitief overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf opzeggen.

Welkomstbonus en

Veel energieleveranciers bieden een welkomstbonus aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstbonus vaak aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een eenjarig overeenkomst gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstkorting ligt in de regel tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s.

Online de betere keuse energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de meest goedkope energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstover het algemeen verouderde energieprijzen die in de regel hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus besparen door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap tevens een zogenaamde welkomstactie. Dit kan onder andere een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk 12 maanden weer overstapt dan krijgt u telkens weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw reis makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de optie om op een snelle wijze de meest goedkope energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier de meest voordelige is.uitgaven aan energie bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen enorm per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Lange tijd bij dezelfde energieleverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het interessant om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kostprijzen voor gas en licht per energiebedrijven flink verschillen, ook moet u tevens rekening houden met de vaste lasten die de gas- en stroomleveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een contract zum beispiel goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u via onze website uitgebreid de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder andere kijken naar de volgende eigenschappen;

  1. Energietarieven – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de gaskosten per m3. Het is tevens relevant om te controleren of het een vast of variabel tarief is. Bij een vast tarief betaalt u de volledige contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens onmiddellijk een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak subiet een energievergelijking.
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen over het algemeen een, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens aanbiedingen voor twee of 4 twaalf maanden. U kunt tevens kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer ook wat anderen over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij gas licht vergelijkers.