Meteen naar de inhoud

Energieleveranciers Vergelijken

Gas En Elektra Leveranciers Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het juiste overeenkomst weergeven. De kostprijs voor licht wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u precies uw verwachte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De kosten voor gas worden gevormd door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze manier kunt u exact de kosten per jaar terugvinden en de prijs per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van goede deals

Energie vergelijken en overstappen kan onmiddellijk op deze website. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Ook zeggen wij, als dat nodig is, het energieovereenkomst bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd twee weken wettelijke bedenktijd en tijdens het overstapproces blijf je gebruikelijk aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Op onze website zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per twaalf maanden betaalt. We raden je aan om met name naar éénjarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere tarieven én een aantrekkelijke welkomstkorting kunt profiteren.

Energieprijzen vergelijken

Energiemaatschappijen wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskostprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verschillende invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

Stap over naar de goedkoopste energieleverancier

Gebruik onze energievergelijker om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Filter op energiesoort of overeenkomst of zelfs alleen op energie in plaats van energie en gas. Het is allemaal een mogelijkheid wanneer u begint met energie vergelijken. U kunt zo secuur een optie zijn waar het de energieprijzen aangaat maar ook op het feit of het energiebedrijf u duurzame stroom kan leveren. Het filteren scheelt u een hoop zoekwerk waarmee het energie vergelijken een stuk makkelijker wordt. Er zijn Nederlanders die liever gaan voor een variabel tarief en niet willen vastzitten aan een langdurig energiecontract. De andere consument prefereert standaard grijze stroom zonder poespas.uitgaven aan gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven schelen enorm per leverancier en tevens uw woonplaats kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde energieleverancier blijven is niet voordelig, om die reden is het belangrijk om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via hier vergelijkt u snel de kostprijzen van meer dan 15 gas- en stroomleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de tarieven voor energie per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, ook moet u tevens rekening houden met de vaste kosten die de energieaanbieders doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een contract zum beispiel goedkoper lijkt door de goedkopere energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via hier simpel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder meer rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen differentiëren per leverancier van gas en licht, deze extra kosten kunnen flink in kostprijs schelen. Bekijk om die reden zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, daarom voeren veel gas- en stroomleverancier kortingen om consumenten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een kosteloos tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De duur van het contract – Energiecontracten lopen in de regel 1, 3 of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig tevens contracten voor 2 of vier 12 maanden. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen opzegbaar!

Bekijk tevens wat andere gebruikers over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een reviews lezen over uw leverancier. Zoals bij energieleveranciers vergelijken.